Gratis verzending vanaf €20

Uitgeverij SWP


NIEUW


Reviews

Catalogus Hoger Onderwijs 2024-2025

Catalogus Hoger Onderwijs 2024-2025

Deel, discussieer en volg!

Een overzicht van social media kanalen van Uitgeverij SWP
Uitgeverij SWP is actief op alle platformen met veel kennis- en interessegroepen.
Bekijk het overzicht

Nieuwsberichten

Steeds meer kinderen zitten thuis vanwege lichamelijke of psychische problemen

Het aantal leerlingen dat vanwege lichamelijke of psychische problemen niet meer naar school gaat groeit. Dat concludeert  Ingrado, de branchevereniging van leerplichtambtenaren, op basis van cijfers van onderwijsminister Mariëlle Paul naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het probleem is niet nieuw, eerder trok onder meer Marije Hofland aan de bel. Zij is auteur van Een intense reis. Reis mee door de wereld van hoogbegaafdheid, intensiteit en schooltrauma.

Lees verder

NeuroAtypisch | Als één iemand zich hierdoor minder alleen voelt, is het al geslaagd

Er is al veel geschreven over autisme en ADHD. Om de enorme berg informatie een beetje compact en overzichtelijk te maken, heeft de auteur Kirsten Verdonschot het getekend. Zodat het herkenbaar en simpel blijft. En zodat je je wellicht iets minder alleen voelt na een diagnose. Haar tekeningen zijn ook handig als je nieuwsgierig bent naar neurodiversiteit.

Lees verder

Onze aanbevelingen voor de Dag van het Gezin

De Dag van het Gezin is een dag om het belang van het gezin te erkennen en te vieren. Tegenwoordig zien we vaak dat ouders uit elkaar gaan. Voor kinderen kan een scheiding een ingrijpende gebeurtenis zijn die grote gevolgen kan hebben voor hun welzijn en ontwikkeling.

Bekijk hieronder onze boeken die kinderen en hun ouders kunnen helpen:

Lees verder

NIEUW | Een wereld van verschil

Wat is een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking? Voor de meeste mensen met een verstandelijke beperking, hun verwanten, hun zorgprofessionals en beleidsmakers is het antwoord duidelijk: een goed leven is een zo ‘gewoon’ mogelijk leven, midden in de samenleving. Maar niet alle mensen met een verstandelijke beperking leven zo’n ‘gewoon’ mogelijk leven. In Nederland leven er zo’n 20.000 van hen op een instellingsterrein, afgezonderd van die ‘gewone’ samenleving. Vaak kiezen bewoners en verwanten heel bewust voor zo’n ‘ongewoon’ leven. Maar waarom?

Lees verder

Dag van de Verpleging: betere en veiligere gezondheidszorg voor iedereen!

Zondag 12 mei is het weer De Dag van de Verpleging. Om jou als zorgprofessional te helpen, delen we boekentips. Of je nu werkt met kinderen of ouderen. Er is voor ieder wat wils, maar eerst aandacht voor het Congres Professionele Zeggenschap: de oplossing voor patiënt- en cliëntveiligheid op 20 juni 2024 (Amsterdam & online).

 

Lees verder


Meer