Buitengesloten
Auteur: Terpstra, Linda
Categorie: Recht algemeen

Prijs: € 7.90
In Buitengesloten komen 10 meiden aan het woord die te maken hebben met eergerelateerd geweld en de dreiging van eerwraak. Hun ouders komen uit Irak, Marokko, Turkije, Afghanistan en Suriname. Voor hun familie is eer een fundamentele waarde. De eer van de familie hangt af van het zedig en onbesproken gedrag van de meisjes en de vrouwen uit de familie. Omdat de eer van de familie zo belangrijk is, doet de familie er alles aan om te voorkomen dat een dochter in opspraak komt. Daarom wordt het doen en laten van meisjes angstvallig bewaakt en krijgen zij allerlei - vaak vergaande - beperkingen opgelegd. Vaak is alleen al het praten met een onbekende jongen niet acceptabel.

Deze meiden kunnen nergens hun verhaal kwijt. Zij voelen zich nergens gehoord en nergens begrepen. Thuis niet maar buitenshuis ook niet. Ouders wijzen de buitenwereld af. De buitenwereld wijst het geloof en de cultuur van hun ouders af. Ze zijn overal buiten gesloten.
Het gaat om een verborgen problematiek. Het is niet bekend hoeveel meiden in Nederland het slachtoffer worden van eergerelateerd geweld.
Met dit boekje willen we hen een stem geven.

Andere boeken binnen Recht algemeen