Kinderen in Europa voorjaar 2002 (2e editie)
Auteur: Kinderen in Europa
Categorie: Pedagogiek

Prijs: € 1.50
Welkom in deze tweede editie van Kinderen in Europa, een uniek samenwerkingsverband tussen zeven tijdschriften. Deze tijdschriften hebben hun krachten gebundeld om de uitwisseling van ideeŽn en ervaringen rond werken met jonge kinderen en hun familie te stimuleren.
Het thema van dit nummer is diversiteit. Alfons Martinell uit CataloniŽ onderzoekt de verschillende betekenissen van diversiteit, zowel individueel als cultureel, en pleit voor diversiteit als een belangrijke en positieve waarde. Hij benadrukt het belang van experimenteren en vernieuwen zonder daarbij de voeling met de plaatselijke gemeenschap te verliezen.
De overige drie artikels vormen een inbreng uit BelgiŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Nederland, Duitsland en Engeland.
Ze geven voorbeelden van een vernieuwende benadering van diversiteit in zijn vele vormen Ėetnische achtergrond, cultuur, taal, geslacht, het al dan niet hebben van een handicap, seksuele geaardheid enzovoorts. Ze gaan nader in op een dagelijkse gang van zaken waarin diversiteit als een positieve waarde wordt gezien en als een verrijking wordt beschouwd van het leven in Europa, maar die geworteld is in de behoeften en omstandigheden van de plaatselijke gemeenschap.
Andere boeken binnen Pedagogiek