De pen als lotgenoot deel 7
Auteur: Diversen
Categorie: Paramedisch algemeen

Prijs: € 6.40
‘Je ziet er heel goed uit’, was in de periode van ziekte wel eens een opmerking van mensen om me heen. Dit sloot dan meteen de weg af om te vragen hoe het met me ging. Heel doeltreffend en kort. Of (…) als ik aangegeven had dat het toch nog niet helemaal goed ging: ‘Maar, je ziet er heel goed uit!’ Klaar, ander onderwerp.

Een sprekend citaat uit een van de bekroonde inzendingen voor de stimuleringsprijs De pen als lotgenoot 2005, een initiatief van de Stichting PatiŽntenfonds. Bijna 600 volwassenen en een tiental jongeren hebben hun ervaringen met het leven met een ziekte op schrift gesteld en ingezonden. Dit jaar kreeg de jury 425 verhalen, 152 columns en 50 inzendingen van websites te beoordelen. Deze bundel bevat een selectie van de inzendingen die genomineerd of bekroond zijn en gaan over het leven met een ziekte of handicap.

Het zijn ervaringen van jongeren en volwassenen, die veelal zelf een chronische ziekte hebben. Op indringende, zeer persoonlijke wijze vertellen ze welke plaats hun ziekte, of die van iemand in hun directe omgeving, inneemt in hun leven. Wat betekent het voor je relatie, voor (het vinden van) werk, op school, voor de zorgverlening nu en in de toekomst? Voor de schrijver is het vaak een manier om de wereld opnieuw vorm te geven en meer inzicht te krijgen in de ziekte en in zichzelf. Voor de lezer die zelf te maken heeft met een ernstige ziekte of handicap kan het steun, inzicht en troost bieden.

Andere boeken binnen Paramedisch algemeen